Blinq vorm header
Start sloop voormalig zwembad de Blinkert

23 - 01 - 2022

Blinkert 2501 FDR1 840x471 1

Vanmiddag is de sloop van het oude zwembad De Blinkert in Capelle begonnen. Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling) en Dico Smitsman (Projectontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling) begonnen symbolisch met het slopen van het zwembad dat plaatsmaakt voor woningbouw. Op de plek die vrijkomt worden vanaf begin volgend jaar 180 koop- en huurwoningen gebouwd. De woningen worden in 2024 opgeleverd.

De nieuwe woonbuurt

Het nieuwbouwproject ‘Buitenthuis de Blinkert’ bestaat straks uit een woonbuurt met 180 woningen, waaronder koop- en huurappartementen in de sociale- en vrije sector. De buurt bestaat dan uit 45 sociale huurwoningen, 45 vrije sector huurwoningen en 90 koopwoningen. In de zomer van 2021 heeft projectontwikkelaar Van Wijnen gesproken met omwonenden en toekomstige bewoners over de plannen. Met een klankbordgroep is verder gepraat over de inrichting van de buitenruimte. De aanvullingen en suggesties die hier uit zijn gekomen, hebben een plek gekregen in het ontwerp. Daarnaast zijn er ideeën opgedaan voor de invulling van de ontmoetingsruimte. Dit wordt de komende periode verder uitgewerkt. Ideeën kunnen nog worden ingediend via www.buitenthuis-deblinkert.nl.

Blinkert 2501 FDR1 840x471 1

Circulair slopen

Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling is blij met de ontwikkeling van het terrein dat vrijkomt nu het zwembad verdwijnt: “De Blinkert was verouderd en al sinds september 2020 buiten gebruik. Dit bood ons de kans om op deze plek woningen te bouwen die we hard nodig hebben in Capelle. Behalve dat er flink wat nieuwe en gevarieerde woningen in verschillende prijsklassen komen is het leuk dat de herinneringen van dit gebied worden meegenomen in het plan van de buurt.” Bij de sloop van het voormalig zwembad staat hergebruik van bestaande materiaal centraal. Bestaande elementen uit het oude zwembad komen herkenbaar terug in het ontwerp. Zo worden de startblokken nieuwe zitelementen, krijgen de gebouwen namen die verwijzen naar het oude zwembad en komt er voor buurtbewoners een multifunctioneel plein ‘het bad’. De sloop van het voormalig zwembad duurt naar verwachting tot april 2022. Begin 2023 start de bouw van de woningen zodat de nieuwe woonbuurt in 2024 opgeleverd kan worden.

Start verkoop koopwoningen

De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2022. Vorig jaar hebben woningcorporatie Havensteder, de gemeente en Van Wijnen de overeenkomst getekend. Dico Smitsman (projectontwikkelaar Van Wijnen): ‘We zijn nu een klein jaar verder en zijn nu bezig met de verkoopvoorbereiding, zodat de koopwoningen het tweede kwartaal dit jaar in verkoop gaan. Mede dankzij de prettige samenwerking hebben we dit zo snel weten te bereiken en daar zijn wij ontzettend trots op, Op de nieuwe website www.woneninblinq.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen omtrent de verkoop.