12 s5 Van Wijnen   De Blinkert cam 005 webp
Blinq vorm header

FAQ

Algemeen

Is de start verkoop video nog terug te zien?

De video is hier terug te zien


Hoe meld ik mij aan als geïnteresseerde?

Aanmelden als geïnteresseerde voor Blinq kan digitaal via deze website. Let op! Je schrijft je enkel in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief is nog geen officiële inschrijving voor de start verkoop of één van de bouwnummers. Ook kan je voor informatie en vragen bellen naar Kettner Makelaardij, via 010 452 65 55 of stuur een e-mail naar info@kettner.nl.


Wie is de projectontwikkelaar?

Blinq wordt ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen, bestaande uit 25 vestigingen in heel Nederland. Van Wijnen bouwt en ontwikkelt, onderhoudt en beheert en heeft ongeveer 2.000 medewerkers en behoort tot de top 10 van de grootste bouwbedrijven van Nederland.


Waar ligt het project?

Blinq ligt op de voormalige locatie van zwembad de Blinkert, aan de Valeriusrondeel te Capelle aan den IJssel. Het plangebied ligt naast Health Club David Lloyd.


Hoeveel woningen komen er?

In Blinq worden in totaal 180 appartementen gerealiseerd, verdeeld over 4 woongebouwen waarvan de namen refereren naar het voormalige zwembad: De Hoge, De Lage, Het Diepe en Het Startblok.

De Hoge en De Lage omvatten in totaal 90 appartementen. In de Hoge komen 63 appartementen, variërend in grootte en indeling. Ook komen hier 2 waanzinnige penthouses, op de 16e, de bovenste verdieping. In De Lage komen 25 appartementen, ook in vele verschillende variaties.

De koopappartementen en huurappartementen in Het Diepe beschikken allemaal over minimaal één eigen parkeerplaats in de stallingsgarage.

In Het Diepe worden middeldure huurappartementen gerealiseerd. De verhuur van Het Diepe wordt niet verzorgd door van Wijnen. Er is nog niet bekend welke partij dit op zich zal nemen. Zodra bekend wordt waar je terecht kunt, delen we dit op deze website, onder de pagina “Huur”.

In Het Startblok komen sociale huurappartementen. De verhuur hiervan wordt verzorgd door Havensteder. Klik “hier” om meer te lezen over huren in Blinq.


Wat zijn de prijzen per bouwnummer?

23 juni jl. is Blinq. online in verkoop gegaan. De prijslijst per gebouw is terug te vinden onder de downloads , ook kun je de prijzen vinden via de woningzoeker .

Let op, heb je tijdens de pre-sale je voorkeuren doorgegeven? Dit is nog geen officiële inschrijving op een bouwnummer, maar geeft wel voorrang bij de toewijzing. De definitieve v.o.n.- prijzen zijn bekend gemaakt tijdens de start verkoop. Je dient je dus opnieuw in te schrijven en te ondertekenen.


Is het project populair?

Blinq heeft veel volgers. Inmiddels zijn circa 90% van de appartementen verkocht. Via de woningzoeker kunt u zien welke appartementen nog beschikbaar zijn.


Appartementen

Hoe groot zijn de buitenruimten?

In Blinq beschikt ieder appartement straks over een fijne buitenruimte, in de vorm van een balkon of terras. De afmetingen variëren van 11 m2 tot 53 m2. Bekijk de woningzoeker en de sfeerplattegronden om het appartement te vinden die voldoet aan jouw wensen. De definitieve verkooptekeningen per bouwnummer zijn terug te vinden op deze site, onder downloads.


Waar zit de entree van De Hoge en De Lage?

Voor De Hoge en De Lage geldt dat je de entree vindt aan de groene weide. Beide gebouwen zijn ook te benaderen vanuit de stallingsgarage.


Hoe wordt de afwerking?

De woning is standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. Raadpleeg hiervoor de tegel- en sanitairspecificaties. Er is geen keuken in de v.o.n.- prijs inbegrepen. Wel wordt de kopers een projectaanbieding gedaan door Bruynzeel. De sanitair- en tegelspecificaties zijn op deze website terug te vinden onder de downloads .

Voor een aantal appartementen worden de buitenruimtes voorzien van schuifbare glaspuien, zodat ook tijdens koudere dagen aangenaam buiten gezeten kan worden. Voor de appartementen waar dit niet opgaat, kan dit optioneel gekozen worden via het meerwerk.

Nadat je het appartement hebt gekocht, wordt je uitgenodigd door de wooncoach van Van Wijnen om het meer- en minderwerkwensen te bespreken en in opdracht te geven. Tijdens dit gesprek kunnen we ook laten zien hoe de standaard tegels, deuren en sanitair er uit zien. Niet wat je voor ogen had? Uiteraard kun je ook bij onze showrooms terecht om daar de badkamer en toilet helemaal naar wens te laten inrichten. Ook werken we samen met meerdere partijen die je kunnen ontzorgen op het gebied van stoffering, vloerafwerking, of bijvoorbeeld maatwerkkasten. De kopersbegeleiding van Van Wijnen vertellen daar na aankoop graag meer over.


Is de badkamer inbegrepen?

Ja ieder appartement is standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. Raadpleeg hiervoor de tegel- en sanitairspecificaties.


Is de keuken inbegrepen?

Er is geen keuken in de v.o.n.-prijs inbegrepen. Wel wordt de kopers een projectaanbieding gedaan door Bruynzeel.


Kan ik de badkamer casco laten opleveren?

Nee, dat is niet mogelijk.


Hebben alle woningen een eigen berging?

Ja, in de garage wordt voor ieder appartement een privé berging voorzien. In alle appartementen is tevens een extra berging voorzien. Raadpleeg hiervoor de separate verkooptekeningen.


Welke meerwerkopties zijn er mogelijk?

De woonwensenlijst is terug te vinden onder “Downloads” op deze website. Dit betreffen de meest voorkomende standaard opties. In het gesprek met de kopersbegeleidster kun je je wensen bespreekbaar maken. Er is veel mogelijk!


Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

De woonwensenlijst met bijhorende prijzen is terug te vinden onder de downloads.


Zijn de appartementen goed toegankelijk voor mindervaliden?

De appartementen zijn in basis ontworpen voor mindervaliden. De gebouwen beschikken over minimaal 1 lift waarmee de stallingsruimte tot en met de bovenste verdieping kan worden bereikt.


Is de grond eigendom of erfpacht?

Volledige eigendom.


Is er een zelfbewoningsplicht?

Nee, er geldt geen zelfbewoningsplicht.


Mag de woning na oplevering vrij verkocht worden?

Ja, na oplevering staat het kopers vrij om het appartement te verkopen.


Mag de woning tijdens de bouw verkocht worden?

Nee, dit is vastgelegd in de koopovereenkomst. In bijzondere situaties wordt er een uitzondering gemaakt, dit geschiedt altijd in overleg met de projectontwikkelaar.


Is er garantie van toepassing op de bouw?

Ja, er is een SWK garantie van toepassing. Meer informatie hierover vind je in de verkoopstukken, zie ook de downloads .


Klopt het dat er een deel van de appartementen aan een investeerder zijn verkocht?

Van Wijnen heeft inderdaad een intentieovereenkomst gesloten met een investeerder. De Lage en een groot deel van de appartementen in De Hoge zijn aan deze investeerder verkocht onder voorbehoud. Het gaat om een investeerder die zich richt op de verhuur van luxe, high end appartementen met een beoogde doelgroep in het hogere segment. De verhuur zal niet door Van Wijnen worden verzorgd.

In De Hoge zijn echter nog enkele appartementen beschikbaar. Bekijk de woningselector om direct te zien welke appartementen nog beschikbaar zijn of bel direct met Kettner Makelaardij.


Openbaar gebied

Hoe komt de openbare buitenruimte er uit te zien?

Landschapsarchitect Echo Urban Design heeft het ontwerp gemaakt voor Blinq. Via de 360-graden tour kun je hier alvast digitaal een kijkje nemen!

In het ontwerp komt een groene weide terug, pal voor de entree van De Hoge en De Lage. Hier komen meerdere ontmoetingsplekken en fijne bankjes om van al het mooie groen te genieten. Er is veel rekening gehouden met beplanting, bloemen en bomen. Op de plek waar vroeger het zwembad lag, komt een verdiept plein, met een knipoog naar het voormalige zwembad. Je vindt hier dan ook speeltoestellen en elementen die geïnspireerd zijn op De Blinkert. Het plein heeft daarbij een waterbergende functie. Naast het plein komt een paviljoen voor gebruik door de bewoners. Voor dit paviljoen wordt er door middel van een participatietraject samen met de toekomstige bewoners over nagedacht wat hier in terug zal moeten komen. Naast Het Diepe komt ook een gave steiger, waar je kan recreëren en bijvoorbeeld vissen. In het hele gebied staat Ontmoeten, Bewegen en Verbinden centraal.


Hoe wordt het groene dak behorend tot de VvE opgeleverd?

Er wordt naar gestreefd om deze gelijk met de oplevering van de appartementen op te leveren. E.e.a. is wel afhankelijk van het seizoen. In ieder geval zal het dak rond de oplevering van de appartementen begaanbaar zijn.


Wie betaalt het onderhoud van het openbare groen?

De gemeente.


Vanaf wanneer kun je meedenken over de inrichting van de ontmoetingsplekken?

Een aantal maanden voor oplevering van je appartement zul je hiervoor worden benaderd.


Waar zijn de lantarenpalen, oplaadpalen en de ondergrondse afvalcontainers geplaatst?

Zie hiervoor de situatietekening onder de downloads .


Parkeren

Hoe is het parkeren geregeld?

Onder de groene weide is de stallingsgarage aanwezig. Per appartement zijn er 1 of 2 parkeerplaatsen inbegrepen in de v.o.n.- prijs. Ook zijn er buiten (mindervaliden) parkeerplaatsen aanwezig in het openbare gebied.


Is het mogelijk om een privé parkeerplaats te kopen?

Ieder appartement beschikt straks over minimaal één eigen parkeerplaats in de stallingsgarage. De parkeerplekken zijn voor ieder bouwnummer vooraf bepaald. Er is nog een klein aantal extra parkeerplaatsen beschikbaar. Deze worden op een later moment aan de kopers van Blinq te koop aangeboden. Buiten op het terrein worden meerdere openbare parkeerplekken gerealiseerd.


Is openbaar parkeren vrij of heb je een vergunning nodig?

Buiten de stallingsgarage is het parkeren openbaar. Vooralsnog heb je in dit gebied geen vergunning nodig.


Is het mogelijk een laadpaal te plaatsen voor mijn elektrische auto?

Alle parkeerplaatsen in de stallingsgarage zijn voorzien van een voorbereiding op elektrisch laden.


Pre-sale en inschrijfprocedure

Hoe en vanaf wanneer kan ik mij inschrijven voor een appartement?

Vanaf nu kun je je inschrijven voor een of meerdere bouwnummers, door op deze website in te loggen in je account. Via de downloads is de volledige inschrijfprocedure terug te lezen.


Hoe worden de woningen toegewezen?

Je krijgt voorrang wanneer je je voorkeuren hebt doorgegeven tijdens de pre-sale én wanneer je een financiële verklaring van een erkend adviseur hebt. Beide onderdelen zijn overigens niet verplicht. Er wordt vervolgens toebedeeld op basis van je eerste of zo hoog mogelijke voorkeur. Zijn er meer gegadigden voor eenzelfde bouwnummer, dan kijken we naar je (korte) motivatie in de toewijzing. Een uitgebreide uitleg lees je in de inschrijfprocedure op deze website, bij de downloads.


Wat is de pre-sale?

Tijdens de pre-sale deelden we zoveel mogelijk informatie over het aanbod in Blinq, zodat je je alvast kon oriënteren en natuurlijk weloverwogen een keuze kunt maken. Tijdens de pre-sale hebben we geïnteresseerden actief uitgenodigd om alvast de voorkeur(en) voor het gebouw en de bouwnummers aan ons door te geven, zodat we gerichter konden informeren.

Heb je je voorkeuren aan ons doorgegeven in de pre-sale? Dan krijg je voorrang bij de toewijzing wanneer je je na de start verkoop officieel hebt ingeschreven voor een of meerdere bouwnummers.

De periode van de pre-sale en de inschrijftermijn is ook hét moment om alvast een financiële verklaring te laten opstellen door een erkend adviseur. Wanneer je je definitief wilt inschrijven voor één of meerdere bouwnummers in Blinq. kun je aangeveing dat je over deze verklaring beschikt. Deze financiële verklaring geeft óók voorrang tijdens de toewijzing. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te nemen naar je adviseur tref je op deze website, bij de downloads . Zowel deelname aan de pre-sale als de financiële verklaring zijn uiteraard niet verplicht. En pas wanneer je een bouwnummer hebt toegewezen gekregen, neem je de verklaring mee naar het verkoopgesprek bij de makelaar.

Let op, het hebben doorgegeven van je voorkeuren tijdens de pre-sale is nog géén officiële inschrijving op een bouwnummer. De definitieve verkoopstukken, zoals de brochure, technische omschrijving, verkooptekeningen, meerwerkoptielijsten én definitieve v.o.n.-prijzen staan sinds de start verkoop 23 juni j.l. op de website. Je dient je dus opnieuw in te schrijven en je inschrijfformulier te ondertekenen. Een uitgebreide uitleg lees je in de de inschrijfprocedure op de website, bij de downloads .


Heb ik voorrang als ik meedoe met de voorinschrijving?

Ja, wanneer je tijdens de pre-sale je voorkeuren hebt doorgegeven, heb je voorrang tijdens de toewijzing. Beschik je ook een financiële verklaring van een erkend adviseur, dan krijg je ook voorrang in de toewijzing. Deze hoef je pas te overleggen wanneer je een bouwnummer hebt toegewezen gekregen, tijdens het verkoopgesprek bij de makelaar. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te nemen naar je adviseur tref je op deze website, bij de downloads .


Wanneer en op welke wijze wordt je benaderd of je bent ingeloot voor een woning?

Uiterlijk woensdag 13 juli krijg je bericht. Je wordt gebeld als je bent ingeloot en je krijgt een e-mail als je reserve staat.


Maak ik meer kans als ik me snel inschrijf?

Nee, het maakt niet uit wannéér we je inschrijving ontvangen. Als we je inschrijving maar binnen de sluitingstermijn, dus vóór 11 juli, 12.00 uur ’s middags, binnen hebben.


Financieel

Wat moet er precies in de financiële toets staan?

Wat je maximaal kunt financieren of aan eigen middelen hebt, berekend c.q. verklaard door een erkend financieel adviseur. De verklaring is niet verplicht, maar geeft wel voorrang bij de toewijzing. Deze hoef je pas te overleggen wanneer je een bouwnummer hebt toegewezen gekregen, tijdens het verkoopgesprek bij de makelaar. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te kunnen nemen naar je adviseur tref je op deze website, bij de downloads .


Hoeveel tijd krijg je na het tekenen van het koopcontract om de hypotheek rond te krijgen?

2 maanden, conform de ontbindende voorwaarden in het koopcontract.


Kunnen de prijzen verhoogd worden als je hebt gekocht?

Nee, v.o.n.- prijzen zoals gecommuniceerd in de prijslijst tijdens de start verkoop liggen vast.


Komen er rentekosten bovenop de koopsom?

In de overeenkomst is vastgelegd dat vanaf datum van de verzending van de goednieuwsbrief grondrente berekend zal worden.


Wanneer betaal ik de grondprijs, en wanneer betaal ik de aanneemsom?

De grondprijs wordt bij de notaris verrekend op het moment dat je de grond in eigendom verkrijgt (transportdatum). De betaling van de aanneemsom verloopt volgens het betaalschema in termijnen zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, vanaf start bouw.


Vanaf wanneer wordt er rente berekend over de grond en de bouwkosten?

Grondrente wordt in rekening gebracht na verzending van de goednieuwsbrief. Rente over de bouwkosten wordt pas in rekening gebracht 14 dagen na factuurdatum van de betreffende termijn.


Wat is de “goed nieuws brief”?

Dit is de bevestiging van ons dat alle opschortende voorwaarden in vervulling zijn gegaan en dat de grond geleverd kan worden. De goed nieuws brief is in middels verstrekt aan de kopers.


Kan je het appartement ook betalen in termijnen?

Het appartement dient te worden voldaan conform het vastgestelde termijn overzicht welke is opgenomen in de aannemingsovereenkomst.


Wat is vrij op naam?

Dit betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De kosten voor de woningoverdracht bestaan uit de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de akte van levering.


Hoe werkt de Vereniging van Eigenaars?

Voor het eerste jaar wordt het beheer van de Vereniging van Eigenaars gefaciliteerd door Van Wijnen en uitbesteed aan J&M VVE Beheer. Er wordt de kopers gevraagd een basisbedrag van €250,- per huishouden in een depot te storten. Van dit bedrag worden de aanloopkosten betaald. Vanaf datum oplevering betaalt u maandelijks de servicekosten (hier vallen o.a. onder de kosten voor het onderhoud van de lift, de schoonmaak van de gezamenlijke ruimtes, glazenwassers en de standaard administratie). Er is thans een concept begroting voor de Vereniging opgesteld. Deze wordt definitief gemaakt nadat de 1e Algemene Ledenvergadering heeft plaatsgevonden. Deze eerste ALV wordt door de beheerder georganiseerd ongeveer 1 á 2 maanden voor oplevering van het gebouw. Na het eerste jaar is het aan de kopers zelf of zij het beheer bij J&M laten of dat zij zelf het beheer op zich gaan nemen dan wel een eigen beheerder aanstellen.


Planning

Wanneer gaat Blinq in verkoop?

Blinq. is 23 juni 2022 in verkoop gegaan. Vanaf dat moment is de inschrijftermijn gestart.


Wanneer komen de plattegronden?

De sfeerplattegronden per type staan al op de website. Klik hier om naar de woningzoeker te gaan. De definitieve verkooptekeningen zijn terug te vinden onder de downloads.


Waar vind ik de koopsommen?

De definitieve v.o.n.-prijzen vind je terug in de prijslijst per gebouw, onder de downloads . In de woningzoeker is per gebouw en bouwnummer ook de prijs te zien.


Wanneer kan ik naar de notaris?

Zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld en uw hypotheekstukken op orde zijn. We verwachten dat dit moment vlak voor de start bouw is, omstreeks Q1 2023.


Hoeveel moet er minimaal verkocht zijn?

Er moet 70% van de koopappartementen zijn verkocht alvorens er gestart kan worden met de bouw. Daarbij dient de omgevingsvergunning onherroepelijk te zijn verklaard, deze is inmiddels ingediend en naar verwachting in oktober 2022 onherroepelijk. De locatie zal naar verwachting in Q1 2023 bouwrijp zijn.


Wanneer kan ik in mijn appartement?

De bouw is inmiddels gestart. De verwachte oplevering staat gepland voor Q3 2025.


Kan ik het appartement tijdens de bouw bekijken?

Ja, tijdens de bouw worden er enkele kijkdagen georganiseerd. Je wordt daar t.z.t. door de wooncoach nader over geïnformeerd.


Wanneer worden de huurwoningen aangeboden?

Circa 6 maanden voor oplevering, dus rond Q2 2024, wordt de verhuur voor Het Diepe en Het Startblok aangevangen. Dit is nog een prognose.


Wanneer staat de start bouw en oplevering gepland?

De bouw is inmiddels gestart en de oplevering van het gehele project, inclusief de openbare ruimte, staat gepland voor Q3 2025.